Heb ik supplementen nodig?

Helaas, gezonde voeding is niet meer hetzelfde als 30 jaar geleden. Er worden veel minder goeie groenten gekweekt dan vroeger.. Hoe dit komt? Moderne landbouwtechnieken creëren een uitgeputte grond. Hierdoor zitten er veel minder vitamines en mineralen in onze groenten en fruit.

Denk jij hierbij, dan kies ik voor BIO? Dan is dat een héél goeie en bewuste keuze maar helaas bevatten je groenten hier niet meer vitamines en mineralen door. Wél minder pesticiden. Wat op zich al een winsituatie is. Pesticiden zijn giftige stoffen, ze worden gespoten op groenten en fruit tegen ziektes en insecten. Wanneer je veel pesticiden binnen krijgt door je voeding, heeft dit een héél nefaste werking op o.a. je maag en darmbacteriën. Je eigen groenten kweken is dus een super alternatief 😉

 

Dus hoe krijgen we dan wel de juiste dosis vitamines binnen?

Door goede voedingssupplementen te nemen!
Wat definieer ik onder goede?
Voedingssupplementen waar de best opneembare soorten aan vitamines inzitten én hun cofactor Wat? Cofactor?
Dit helpt jouw lichaam om je supplementen effectief op te nemen!
Want ja, je vind goedkope supplementen in de supermarkt en helaas, die zijn niet allemaal even kwalitatief…

Een orthomoleculair supplement bevat de juiste stoffen in de juiste hoeveelheid.

 

Dit gezegd zijnde. In de donkerste periode van het jaar krijg ik veel klanten over de vloer met minder energie, lusteloosheid en vooral neerslachtig.

Wat kan je hieraan doen?

1.ELKE DAG BEWEGEN

Persoonlijk ben ik mega fan van +/- elke ochtend wat oefeningen te doen, lopen of zwemmen kan ook natuurlijk. Hierdoor komen er hormonen vrij die jouw lichaam en geest stukken beter doen voelen. Ook een leuke is gewoon elke ochtend wat luide muziek op te zetten en te dansen! : D

2.ELKE DAG EVEN NAAR BUITEN

Zuurstof opdoen, goed in en uitademen tijdens een wandeling ( Al is het maar 10 minuten) doet wonderen! I.p.v. je in de zetel te ploffen, trek na het avondeten nog eens je schoenen aan en ga naar buiten.

3.VOLDOENDE WATER DRINKEN

Water zorgt voor meer energie, een betere hersenfunctie en een mooiere huid! (Is ook mooi meegenomen ; ). Zet je 1.5 liter fles dagelijks klaar. Zo merk je tegen de avond hoeveel je al gedronken hebt of nog moet drinken

4.EET GEZOND

Rond gezonde voeding, kan ik ondertussen eindeloos schrijven en praten. Vermijd snelle koolhydraten als witte pasta, wit brood, junkfood, snoep. Ga voor de volkoren varianten en probeer bij het avondeten af en toe eens geen koolhydraten te eten. Steek je vooral boordevol verschillende groenten!

5.NEEM EXTRA VITAMINES BIJ

Welke er goed zijn voor meer energie? Ik som ze graag in de juiste volgorde voor je op.

·       Daily boost + mighty night -> omnivitamine

·       Super C boost -> vitamine C

·       Delightful D-fence -> Vitamine D

·       Dry energy -> Carnitine

·       Water relax -> Magnesium

·       MOOD (een kuur voor meer energie en concentratie) -> mix v verschillende energie gevende vitamines.

 

 Ga voor de beste versie van jezelf. Neem het van mij aan en volg deze stapjes, al is het stap per stap. Je gaat je niet alleen beter voelen, je immuniteit zal opkrikken. Iets wat we de laatste paar jaar meer nodig hebben dan ooit !

 

Liefs,

Marieke